En kommentar

Kommentarer
EvaLenaGunbrittPetronella

Det handlar inte längre om Rasism. Det handlar om orättvisor. I synnerhet om man tar Borlänge som exempel.

Och om du tittar på Borlänge och dess överrepresenterade folkslag så är det Orättvisor som hägrar.

Det är inte så enkelt som att påstå att invånarna är rasister.



Det finns invandrare som arbetar för sin lön, all heder åt arbetsamt folk.



Om du kommer till ett land och får allt serverat varför ska du då jobba för att få det du i normala fall får gratis. Borlänge kommun kommer att få det svårt med detta fall. Ska bli kul att se om de lyckas få ut någon på arbetsmarknaden. För Borlänge kommun Vill ju faktiskt ta in dessa och fler kommer. Men. De räknade nog inte med att detta folkslag var lite knepigt att få ut på arbetsmarknaden..



Det går ju bra för de andra invandringsgrupperna så vad är skillnaden egentligen..

2012-03-20 » 15:48:35
Fanny

Men varför dela upp människor i olika grupper? Det finns minst lika många svenska arbetslösa ungdomar som bara sitter hemma och spelar dataspel, eller missbrukar eller gör absolut ingenting istället för att försöka komma ut på arbetsmarknaden.



Det handlar inte om vart man kommer ifrån. Det handlar om vilka resurser vi kan få från samhället, hur människor behandlar varandra och vilka vi är som människor. Sedan att man kommer från ett annat folkslag har inte med saken att göra.

Det är trångsynt att påstå att det bara är ett typ av folkslag som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden i just Borlänge..

2012-03-20 » 20:17:04
Anonym

Sen är det också så att de inte bara delas ut bidrag till höger och vänster. De som ska ha bidrag måste uppfylla vissa krav, annars får det bara absolut det minsta för att överleva (jag lovar att det inte är flott). Så att tror att människor bara får bidrag utan att "tillföra" eller göra något är också en aningen fel om man läser på lite. Alla måste också få en chans att ex komma in på arbestmarknaden och det är något samhället /politikerna måste fixa. Det finns inte jobb till alla, så är det bara. Det beror inte på att invandrare inte vill jobba, det finns hur många svenskar som helst som inte heller har jobb.

2012-03-23 » 08:48:33

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0